Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Steenbergen
Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages Redactie, 7 april 2024
Hulp bij een lekkage in huis
Oomen Totaalbouw weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Een lekkage kan voor u erg vervelend zijn en aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. U kunt enkele stappen ondernemen om lekkages te voorkomen en uw loodgietersysteem in optimale conditie te houden. De onderstaande suggesties zijn bedoeld om veelvoorkomende lekkages te voorkomen.

Het controleren van de leidingen

Een van de meest doeltreffende manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van uw leidingen te houden. Onderzoek op aanwijzingen van corrosie, roest of kleine barstjes. Het vroegtijdig vinden van problemen kan voorkomen dat ze leiden tot grote lekken.

Controleer afdichtingsringen

Het verslijten van afdichtingen rond kranen en leidingen is een bekend probleem. Het is slim om regelmatig te checken of de afdichtingen in goede staat zijn en zo nodig te vervangen. Een correcte afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Voorkom lekkages door geen afval door afvoeren te spoelen

Door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te gooien, kunt u verstoppingen voorkomen. Het is belangrijk om verstoppingen te vermijden om te voorkomen dat ze uiteindelijk kunnen leiden tot lekkages. Door een zeefje in de gootsteen te plaatsen, kunt u voorkomen dat vuil en andere deeltjes uw leidingen verstopt.

Let op de waterdruk in uw leidingen

Een overschot aan waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Controleer geregeld de waterdruk en stel deze zo nodig bij. Een eenvoudige drukregelaar kan helpen om schade te voorkomen.

Bescherm uw huis tegen veelvoorkomende lekkages met deze adviezen

Als het vriest, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Het voorkomen van bevroren leidingen begint met isolatie van leidingen in onverwarmde ruimtes en het langzaam laten stromen van water bij extreem koud weer. Dit voorkomt dat de leidingen bevriezen en scheuren vertonen.

Met zorg en onderhoud voorkomt u veelvoorkomende lekkages

Regelmatig onderhoud en aandacht voor kleine problemen kunnen grote reparatiekosten en ongemakken voorkomen. Het nemen van preventieve maatregelen is altijd verstandiger dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Mocht u geconfronteerd worden met een lekkage in uw huis, neem dan direct contact op met Oomen Totaalbouw voor een snelle oplossing. Bel 085 106 1165 om een afspraak te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1165

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!