Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Steenbergen
Hoe u uw douchekraan effectief kunt ontkalken Redactie, 10 maart 2024
Schoonmaken verkalkte kraan

Als u uw douche schoonhoudt, denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het verzorgen van de douchekraan wordt echter vaak genegeerd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter uw douchekraan bemoeilijken.

Kalkaanslag bemoeilijkt het bedienen van de kraan en kan het zelfs onmogelijk maken. Al met al, behoorlijk onhandig. Hier wordt uitgelegd hoe u op de meest efficiënte manier uw douchekraan kunt ontkalken.

Onthul hoe u op een simpele manier uw douchekraan kunt ontkalken

Maak een doek nat met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Breng nooit reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om reacties te vermijden die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd is variabel, afhankelijk van het gebruikte product.

Na het uitvoeren van andere taken, spoelt u de douchekraan af met water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om krassen te voorkomen. Het is van belang om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzend resultaat na voltooiing van de andere stappen.

Praktische adviezen om kalkaanslag in uw douchekraan te voorkomen

Het is aan te raden om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het opnieuw af en vermijd agressieve schoonmaakproducten. Deze benadering zorgt ervoor dat kalkaanslag in uw douche wordt voorkomen. Wanneer u ondanks deze raadgevingen en instructies nog steeds hinder ondervindt, aarzel dan niet om Oomen Totaalbouw te benaderen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1165

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!