Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Steenbergen
Zelf uw radiator vervangen met deze makkelijke stappen Redactie, 18 maart 2024
Verwarming laten aansluiten door een monteur
Schakel een loodgieter van Oomen Totaalbouw in voor verwarmingswerk in Tiel.

De oude radiatorkraan afkoppelen met deze nuttige suggesties

Bij een kapotte radiator of als u een nieuwe (design)radiator wenst, geven we hier een eenvoudig stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vervangen van de oude radiator is het essentieel om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van alle radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Indien de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt in huis bevindt, dient u een vulslang aan de vul- en aftapkraan te bevestigen. Het is nodig om de kraan open te draaien zodat de installatie leegloopt. Indien de radiator die u wilt vervangen zich niet op het laagste punt bevindt, is het nodig om de juiste locatie te identificeren en de vulslang hierop aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

U vindt de radiator meestal op de laagste plek in uw woning. Maak de verbindingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Haal de radiator zelf los en verwijder eventueel het bevestigingsmateriaal.

Een nieuwe radiator aansluiten in enkele stappen

Als de oude radiator is weggehaald, is het moment aangebroken om de nieuwe te bevestigen. Indien u eenzelfde type radiator plaatst, zijn de bestaande bevestigingsbeugels passend. Als u een afwijkende radiator aansluit met andere aansluitingen, is het van belang om de leidingen te verlengen tot de juiste locatie met behulp van specifieke materialen.

De juiste manier om de buizen met een fitting te verbinden is als volgt. Als eerste stap snijdt u de buis op de juiste lengte met de buizensnijder. Vervolgens schuift u de moer over de buis. Zodra de knelring over de buis is geschoven (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken), steekt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Zodra de af- en toevoer zijn gekoppeld aan de nieuwe radiator en alle ontluchtingskraantjes gesloten zijn, is het tijd om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Als u de slang eerst laat vullen met water voordat u deze aansluit op het systeem, zal de ontluchting gemakkelijker verlopen. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water lopen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar bedraagt. Als dat nodig is, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Overweegt u om een professional in te schakelen?

Indien het niet naar wens verloopt of als u het liever uitbesteedt aan een expert?Neem contact op met Oomen Totaalbouw om dit voor u te laten verzorgen. Via 085 106 1165 zijn we beschikbaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1165

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!