Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Steenbergen
Hoe u snel van een kraanlekkage af kunt komen Redactie, 21 februari 2024
Kraanlekkage bij de gootsteen

Het is erg storend als er een lekkende kraan is, of dit nu in uw keuken of badkamer is. Naast het gegeven dat een lekkende kraan erg irritant is, verspilt u ook nog eens onnodig veel water. Dit is natuurlijk zonde van het waterverlies, maar gelukkig is er een eenvoudige en snelle oplossing om een lekkende kraan te repareren.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Als u begint met de lekkage op te lossen, sluit dan eerst de hoofdkraan om te voorkomen dat er meer water lekt. Vervolgens gaat u op zoek naar de oorzaak van de lekkage, zo kunt u vaststellen wat gerepareerd moet worden. Zorg dat je het gereedschap bij de hand hebt en indien nodig de juiste materialen hebt als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaken van een lekkende kraan

Een lekkende kraan kan meerdere redenen hebben. Verschillende plekken waarop u kunt letten. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Als de kraan bij de hendel lekt, heeft het te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet goed meer functioneert.

Als dit niet werkt, kunt u de volgende stap ondernemen. Als de kraan aan de onderzijde lekt, kan het zijn dat water via het kraangat lekt. Dit lek kan ontstaan door een defecte hendel of lekkage in de kraanbehuizing.

Gereed zijn om de lekkende kraan op te lossen

Als u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u starten met de reparatie. Start met het losmaken van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u de binnenkant kunt bereiken. Hierna schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring terechtkomt, als deze beschadigd is, kunt u deze vernieuwen.

Vaak blijkt het kraanleertje de oorzaak te zijn van lekkende kranen. Na het repareren van de kraan, is het van belang om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Na het vervangen van alle onderdelen, is het tijd om de kraan weer in elkaar te zetten volgens de omgekeerde volgorde.

Heeft u het probleem nog niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan helpen!

Het is mogelijk dat na het monteren de kraan blijft lekken. Dit duidt erop dat de kraan versleten is en moet worden vervangen. Bel gelijk Oomen Totaalbouw in, wij helpen u graag verder. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 085 106 1165.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1165

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!